hugAl meer dan 20 jaar lang ondersteun ik mensen met uiteenlopende relationele, psychologische en seksuele problemen en op hun zoektocht naar hun eigen “zelf”.

Al vroeg ging ook mijn interesse naar het verband tussen onverwerkte emotionele problemen en psychosomatische klachten. De combinatie van gesprekken en massages bleek hierbij zeer efficiënt. De laatste jaren zijn onverwerkt verlies in de zwangerschap (miskraam, vts en ook abortus) en in de vroegste kindertijd samen met geboorte-trauma’s, waarvan ik geloof dat onderschat wordt hoeveel invloed die hebben in het latere leven, in de relatie(s), in de persoonlijkheid, in seksuele problemen en in arbeidsproblemen, een groot deel van mijn werkveld gaan bepalen.

Ik studeerde 4 jaar geneeskunde aan de K.U.L., behaalde een licentiaat in familale en seksuologische wetenschappen en volgde een jaar Gestalt-therapie en een jaar bio-energetica. Volgde een groei-jaar bij Leenaleen Waignein en Wim Hermans.De SAM (script-as-methode) van Ria Matheussen gaf mijn gesprekstherapie nog meer diepgang. Ik integreerde een eigen versie van de kleurtherapie uit de Script-as-methode als vast element in mijn gesprekken. Deze kleurtherapie neemt als uitgangspunt de huidige probleemsituatie en zoekt naar banden met vroegere ervaringen (geboorte, kindertijd) indien blijkt dat geblokkeerde emoties van die ervaringen een rol spelen in het huidige leven van de cliënt. Storende en ongezonde overtuigingen worden vervangen door gezonde, evenwicht brengende overtuigingen en gedachten. Positieve affirmaties worden gezocht om dit proces te ondersteunen. Gedurende mijn jarenlange praktijk werd duidelijk dat een heleboel emotionele (gekwetste en gezonde) info in het lichaam werd opgestapeld en soms enkel met behulp van méér lichamelijk georiënteerde therapiën opgelost of vrijgemaakt kan worden. Het lijf is een enorme databank met heel veel nuttige informatie! Mijn andere grootste passie is dan ook de Hawaïaanse massage geworden (zie voor meer uitleg rubriek Hawaïaanse massage) die ik toepas in combinatie met gesprekken waarbij ik vooral een vergroten van de bewustwording van lichaam en ziel beoog en de soepele samenwerking van deze twee. Massage is één van de belangrijkste middelen waardoor terug genieten van het eigen lichaam en het eigen lichamelijk bestaan gestimuleerd worden.

Een afspraak maken kan telefonisch op het nummer 014750065 of 0496299954. Een therapiegesprek duurt anderhalf uur en kost 65 euro. Een massage kost 70 euro en duurt ook ongeveer anderhalf uur. Een combinatie gesprek met massage kost 95 euro.

 

Interview in de Standaard 3-12-2018

Enkele reacties:
Hey Gertie,
Wat een open, spontaan en eerlijk verhaal van jouw leven.
Ik denk dat heel veel mensen zich erin kunnen herkennen en
moed uit putten om een nieuwe weg in te slaan.
(vrouw)
Beste,
het lezen van het artikel in de Standaard was een verademing, een verrijking.
Zelden zo geraakt door de trefzekere keuzes en transparante verwoordingen.
Wanneer de lente komt en de tijd rijpt, zal ik
terug contact opnemen om een afspraak te maken.
Het is me een waar genoegen.
Con molto cuore.
(man)
” Deze middag las ik je geweldig artikel in de Standaard !!! Inhoudelijk is het bijzonder sterk : zo echt ook, zo kwetsbaar en tegelijkertijd ook zo krachtig !!!! Ik herken je er helemaal in …. ben fier dat je je levensverhaal zo mooi hebt neergezet !  Fijn dat ik je op je levensweg mag volgen !
Je mag zeker op heel wat positieve reacties rekenen !!!!”
(vrouw)
“Op 29/06/2010 ontmoette ik jou en Bo Mahoe in het Damiaanmuseum en bij mij thuis. Het was voor mij een speciale ontmoeting en Bo Mahoe mailde me nadien:”It truly involved divine intervention”. 
Nu vele jaren later ontmoet ik je opnieuw in dit beklijvend artikel…en ik realiseer me nu dat ik die  dag een bijzondere vrouw heb ontmoet.
Het motto van Kamehameha II  : “E ho’okanaka : be someone …” ,heb je duidelijk gemaakt.
Ik wens je alle goeds.
(vrouw)
“Heb net “toevallig” via een klant 1maand gratis De Standaard in de brievenbus en las net je artikel.. hoewel ik je verhaal ken , héél aanschouwelijk.  Je hebt me ook het één en ander al bijgebracht in mijn leven hoor en ik zal verre van de enige zijn !! ik ben je daarvoor levenslang ( en daarna) dankbaar !! “
(man)

“Dierven maar meer mensen hun verhaal doen, we zouden allemaal ontdekken dat we met zijn allen meer gemeen hebben dan we denken en bijgevolg minder angst moeten hebben van elkaar. Je bent in staat deuren te openen, en desnoods in te trappen waar nodig, op een zachte, respect- en stijlvolle manier.  Ik vind het een heel écht artikel,  zoals je er maar weinig leest.  Ik doe er mijn hoedje voor af.  Jouw weg snakte naar alleen zijn, om jezelf te kunnen vinden omdat je niet de omgeving had die je toeliet jezelf te ontdekken, maar je alleen maar alleen deed voelen. Die rust en ruimte moet elkeen in de relatie kunnen ervaren. Stimuleren vooraf alleen naar jezelf op zoek te gaan, kan een relatie nadien wezenlijk verdiepen en waarderen, ik treed je bij.  Je verheerlijkt het single zijn uiteindelijk niet, en ook dat is terecht.  Sjiek en op een of andere manier trots op jou, dat ik je ken. “

 

Inspirerende boeken/teksten

Erotische Intelligentie….. van Ester Perel
Tantra : de weg naar absolute liefde….. van Daniël Odier
Vagina…. en ook Promiscuities….van Naomi Wolf
Licht op liefde…. van Bondi/Altman
In Persephone’s armen …van Debora Zachariasse
De tao van de vrouw en Het wonder van de vrouwelijke seksualiteit …..van Maitreyi D. Piontek
Het geheim van seks en liefde ….van Maarten Ghijsels
The whispering Transmission… van Pema Gitama
Liefde & vrijheid …van Barbara Borecka & René Argonijt
Tantric orgasm for women … van Diana Richardson
The Sexual Practices of Quodoushka… van Amara Charles
Magic in theory and practice..van Alistair Crowly
Come as you are..van Emily Nagoski
Hartelust … van Wendy Almasta Doelman
Het geheim van de vrouw…van Elisa Brune en Yves Ferrouil
Slow sex…van Nicole Daedone
Het kleine ABC van liefde..van Osho

Saida Desilets:Ignite Yourself – Transform The World

Healthy relationship and healthy sex education: Marit de Jong talks to Saida Desilets

Kristin Morelli

Unlock Your Erotic Intelligence: Grow Desire and Bring Creativity to You

Making Sex Normal: Debby Herbenick at TEDxBloomington

A motion for masturbation – the naked truth: Jane Langton at TEDxSFU

Loving your lady parts as a path to success, power & global change: Alisa Vitti at TEDxFiDiWomen

The Art of Seduction: Seema Anand by TEDxEaling

The Great Porn Experiment: Gary Wilson at TEDxGlasgow

TEDxSF – Nicole Daedone – Orgasm: The Cure for Hunger in the Western Woman

Saida Desilets:Playing With Your Erotic Edge

Make Love Not Porn: Cindy Gallop at TEDxOxford

Why Sex Really Matters: David Page at TEDxBeaconStreet

The Science of Happiness heeft heel interessante filmpjes zoals :

An Experiment in Gratitude

How to Know Your Life Purpose in 5 Minutes: Adam Leipzig at TEDxMalibu

Over het verwerken van ontrouw