Elk jaar maken 50.000 vrouwen en mannen in België en Nederland een abortus mee. Dit betekent meer dan 55 per dag in België en meer dan 80 per dag in Nederland. Sedert 2015 is abortus 25 jaar legaal in België en 30 jaar in Nederland.

Door mijn werk als seksuologe en door mijn therapeutische massages werd en word ik hiermee geconfronteerd. Een beslissing voor abortus is niet gemakkelijk. De verwerking kan voor 20 tot 25% van de betrokkenen moeilijk verlopen. Het taboe opheffen zou een grote hulp zijn. Daarom schreef ik dit boek. Het taboe zorgt immers voor veel onnodig leed op verschillende vlakken.

Mijn boek bestaat uit twee delen. In het eerste deel zitten 12 getuigenissen van mannen en 24 getuigenissen van vrouwen die in hun leven met abortus te maken hadden, zowel uit België als uit Nederland. Het zijn interviews, mails of brieven. Mijn eigen verhaal staat er ook in. Dit boek kan ook in het onderwijs als preventiemateriaal aangeboden kan worden.

Het tweede deel bevat het therapeutische luik waarin verschillende facetten van abortus aan bod komen. Belgische en Nederlandse organisaties en therapeuten  geven weer hoe ze met de besluitvorming of de verwerking van abortus omgaan. Er zitten bijdragen in van FARA vzw, FIOM, SENSOA vzw, LEVENSADEM en ook van Manu Keirse, Georges Lambrechts, Frida Bogaerts, Sabine Cocquyt, Marina Riemslagh, Maarten Ghysels, Riet van Rooij , Basti Baroncini die een wereldprimeur schreef over mannen en abortus, Lenaleen Wagnein, Anna van der Meer, Riet van Rooij, Renild Van den plas, Odilon Mets, Isabel Depestel, Kati Csehek, Leen Huysman, Ria Matheussen, Carole Verbeeck, Sien Hellemans, Myriam De Keye, Miriam De Rycke, Nadine Stroobants en Greet Mermans,

‘Abortus, het taboe nog niet voorbij?’, Gertie Driessen, Kramat, 328 blz.

ISBN: 9789462420458

Interesse om dit boek te kopen? Mail naar gertiedriessen@gmail.com

Radio 2 De Madammen over mijn abortus